Sastāvdaļas – pamatnei - 110 g auzu pārslas;
110 g mandeles; šķipsna jūrassāls; 6 - 8 mīkstas dateles; 2 – 4 ēdamkarotes riekstu piens;
kokoseļļa; virskārtai – 60 g nesaldināts kakao; 60 g šķidra kokoseļļa, 1 vai pusotrs liels gatavs avokado; 90 g agaves sīrups (vai medus); apm. 300 - 500 g svaigas ogas; 70 g melnā šokolāde - 50 g kokosriekstu piens
Blenderī sasmalcina
auzu pārslas ar nomizotām mandelēm un sāli, pievieno dateles un pienu. Dateles labāk izvēlēties tās, kas ar kauliņu un mīkstākas. Vēlreiz
sasmalcina. Izveidojušos mīklu kārtīgi iespaida ar kokoseļļu ieziestā tortes
formā. Virsējās kārtas sastāvdaļas arī liek blenderī – kakao, kokoseļļu, sīrupu un avokado. Lej šo visu pa
virsu pamatnei. Pa virsu liek ogas un pārlej ar kausētu šokolādi (uz pavisam lēnas uguns katliņā izkausē šokolādi kopā ar kokospienu, vai arī to pašu dara ūdens peldē - kā ērtāk), un atkal pa virsu liek ogu kārtu. Kūku ievieto ledusskapī uz pāris stundām, vismaz divām. Iesaku kūku ik pa brīdim gatavošanas procesā
ievietot ledusskapī – kamēr gatavo virskārtu, pamatni ieliek ledusskapī, kamēr
kausē šokolādi tikmēr arī kūku ievieto ledusskapī. Vai saldētavā, ja ir
iespējams.