Lapas

svētdiena, 2014. gada 2. novembris

Balto pupiņu humuss ar burkāniem un valriekstiem

Sastāvdaļas: 600 g vārītas pupiņas; 3 -4  burkāni; 1čillī; 150 g valrieksti; 1 citrona sula; šķipsniņa koriandrs; sāls; pipari, zaļumi; olīveļļa

Burkānus sarīvē un kopā ar čillī un apcep olīveļļā,  (var likt arī sīpolu un ķiploku), pielej nedaudz ūdeni un pasautē. Valriekstus  apgrauzdē (es negrauzdēju) uz karstas pannas.
Iepriekš izmērcētas un izvārītas pupiņas sablenderē kopā ar pārējām sastāvdaļām viendabīgā masā, blenderējot vēl pielelej arī klāt olīveļļu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas, ar koriandru neparspīlē.
Ēd kā parasti - smērējot uz maizītes, ar svaigiem dārzeņiem un salātiem.
Te vēl idejas.