Lapas

piektdiena, 2015. gada 27. februāris

Melleņu galete

Sastāvdaļas: 300 g milti; 100 g mandeļu milti;1 tējkarote cepamais pulveris; 70 g vīnogu kauliņu eļļa; 70 g verdošs ūdens; 400 g mellenes (svaigas vai saldētas); apm. 50 - 70 g brūnais cukurs; šķipsniņa sāls



Samaisa kopā miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls, eļļai pielej karsto ūdeni un pakāpeniski sajauc mīklu. Jāskatās, ja šķiet, ka mīkla par slapju, var vēl piebērt miltus. Samīca mīklu, izveltnē pa vidu saber ogas un pārkaisa ar pāris karotēm cukura, uzloka malas uz augšu. Liek cepties 190 grādos apm. 20 -25 min.


svētdiena, 2015. gada 22. februāris

Lēcu un saldā kartupeļa karijs

Sastāvdaļas: 2 saldie kartupeļi; 250  - 300g sarkanās lēcas; 1 sīpols; 1 paprika; 1 čillī pipars; apm. 200 ml kokosriekstu piens ; 1 liela ēdamkarote kokoseļļa; pustējkarote kurkuma; tējkarote ingvers; 1 ēdamkarote karijs; himalaju sāls; malti melnie  pipari; dārzeņu buljons vai ūdens



Katliņā kokoseļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un čīllī. Pievieno kubiciņos sagrieztus saldos kartupeļus (vai ķirbi vai burkānus, vai kombinācijā ķirbis+ burkāns+ saldais kartupelis) , lēcas un sagrieztu papriku, garšvielas un visu maisot apcep apm. 3 - 5 min.  Tad pievieno karstu ūdeni vai dārzeņu buljonu tik daudz, lai nosedz dārzeņus, samazina uguni, uzliek vāku un sautē apm. 20 minūtes. Pievieno kokospienu, apmaisa un pasautē vēl apm. 10 minūtes, ja nepieciešams,  vēl pievieno sāli vai piparus pēc garšas.  Noslēdz karstumu un pagaida kādas minūtes 15 līdz pasniegšanai. Ēd ar rīsiem, kvinoju vai vienkārši tāpat.
Recepte ar manām nelielām izmaiņām no http://detoxinista.com.

pirmdiena, 2015. gada 2. februāris

Riekstu un melleņu svaigā kūka

Sastāvdaļas:  pamatnei -  120 g  valrieksti;  120 žāvētas vīģes vai dateles, apm. 2 ēdamkarotes auzu piens; melleņu kārtai  - apm 160 g indijas rieksti (kārtīgi izmērcēti vismaz 4 stundas), 70 g dateles; 1 ēdamkarote kokoseļļa, 1 banāns (130 g); 200 g saldētas mellenes, 1 tējkarotes vaniļas ekstrakts; virskārtai - 50 g izmērcēti Indijas rieksti; 50 g kļavu sīrups; ēdamkarote kokosa skaidiņas; pāris veselas mellenes dekorēšanai



Pagatavo kūkas pamatni - blenderī kārtīgi sasmalcina valriekstus ar datelēm, ja nepieciešams pievieno karoti ūdens vai augu pienu, iegūto masu izlīdzina tortes formā ar noņemamām malām.'
Sastāvdaļas, kas paredzētas melleņu kārtai arī sablenderē līdz krēmveidīgai masai un izlīdzina uz kūkas pamatnes. Tāpat sablenderē arī  virskārtas sastāvdaļas, izņemot mellenes. Virskārtu izlīdzina pāri un dekorē ar ogām.
Kūku pirms pasniegšanas ievieto saldētavā vismaz uz divām stundām. Ja, gadījumā paliek kūka pāri, tad sagrieztu arī var glabāt saldētavā, un izņemt kādu stundu pirms pasniegšanas.
Receptes pamats no http://www.thisrawsomeveganlife.com/.
Atvainojos par pievienoto bildīti, tas pēdējais gabaliņš, kuru atcerējos, ka jānobildē.