Lapas

sestdiena, 2020. gada 28. novembris

Biezpiena plācenīši ar kokosriekstu skaidiņām

Sastāvdaļas: 200 g 5% biezpiens; 1 ola; 50 – 60 g rīsu milti; apm 30 g kokosriekstu skaidiņas; 1 ēdamkarote kļavu sīrups


Biezpienu samaisa kopā ar olu un sīrupu (var sablenderēt). Pakāpeniski pievieno miltus - ja sauss biezpiens tad miltus var vajadzēt mazāk un 10 g kokosriekstu skaidiņas. Visu samaisa viendabīga masā.  Mīklu sadala 5 - 7 vienāda lieluma bumbiņās, no kurām ar rokām veido plācenīšus. Katru plācenīti apviļā kokosriekstu skaidiņās.   



Cepamo plāti izklāj ar papīru, liek uz tās plācenīšus, cep 180 grādos 30 minūtes līdz plācenīši ir zeltaini brūni. 

Variācijām mīklai var pievienot  rozīnes, dzērvenes, pildījumā ielikt baltās vai melnās šokolādes gabaliņu,