Sastāvdaļas: 200 g auzu pārslas; 200 g saulespuķu sēkliņas; 100 g linsēklas; 50 g ceļtekas sēklu pulveris (psylium husk); 50 g čia sēkliņas; 100 g ķirbju sēkliņas; 500 ml ūdens; sāls
100 g auzu pārslas un 100 g saulespuķu sēkliņas sasmalcina blenderī. Tad samaisa kopā visas sausās sastāvdaļas, pievieno ūdeni (var pieliet arī nedaudz eļļu, bet nav obligāti), rūpīgi izmaisa. Katrā ziņā ar sēkliņām var variēt - likt mazāk linsēklas, pievienot sezama sēklas utt. Atstāj mīklu nostāvēties vismaz vienu līdz divas stundas, ideāli ja trīs. Mīkla būs ļoti bieza, bet papildus ūdeni nevajag. Var veidot ar rokām maizes klaipiņu un cept uz cepamās plāts. Es cepu, un manuprāt tā ir ērtāk, kēksa formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 180 grādos 30 minūtes formā, tad izgāž maizīti uz plāts un cep bez formiņas no otras puses vēl 30 minūtes.Pirms ēšanas atdzesē. Ja šķiet, ka maizes ir ļoti daudz, tad to var sagriezt šķēlītēs un sasaldēt pa porcijām.
Par ceļtekas pulveri (psylium husk) es pērku iherbā, bet Latvijā var nopirkt arī Dabas stacijā, Biotēkā u.c. veselīga uztura veikaliņos.
Iepērkoties https://www.iherb.com pirmo reizi ar izmanto 5% atlaižu kodu NUX334