Lapas

sestdiena, 2010. gada 21. augusts

Smilšu cepumi ar kokosu

400 g miltu, 170 g sviests, 1 ola, 120 g cukurs, 50 g kokosa skaidiņas, 2 ēdamk. skāba krējuma, vaniļas cukurs

Miltiem pievieno sakapātu aukstu sviestu, olas dzeltenumu, puspaciņu vaniļas cukuru un parasto cukuru. Visu samīca, tad pieliek kokosa skaidiņas un 1 vai 2 ēdamkarotes skābā krējuma. Mīca līdz izveidojas viendabība masa. Mīklu uz 30 - 50 min. ievieto ledusskapī. Pēc tam veido cepumiņus, kādus vēlās. Pirms ievietošanas cepeškrāsnī apsmērē ar sakultu olas baltumu. Cep 180 grādos lidz gatavi.
Ar mīklu var variēt - nelikt kokosu, bet gan kakao. Diviem gataviem cepumiem pa vidu izsmērēt ievārījumu vai izkausētu šokolādi. Varbūt miltiem var nedaudz pievienot cepamo pulveri, tad cepumiņi sanāks pufīgāki. Cukura vietā varbūt varētu būt arī medus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru