Lapas

piektdiena, 2010. gada 24. septembris

Pilngraudu makaroni ar zilā siera mērci un garnelēm

Vajadzēs: 300 g pilngraudu makaroni,  50 g cietais siers; 120 g zilais siers; 150 g garneles; 200 ml salds krējums; nedaudz piens; rīvēts muskatrieksts; melnie pipari

Verdošā ūdenī ber pilngraudu makaronus un vāra, kamēr gatavi.
Paralēli gatavo mērcīti. Pannā ielej pusi no saldā krējuma, uzkarsē. Tad klāt ber sarīvetu cieto sieru un gabaliņos sagrieztu zilo sieru, ne visu uzreiz, bet pamazām. Visu laiku sieru kārtīgi maisa, pielej nedaudz pienu un atlikušo saldo krējumu.  Pievieno garšvielas  - muskatriekstu un piparus. Sāli nevajag, jo zilais siers ir jau pietiekoši sāļš. Uz nelielas uguns maisot karsē, kamēr viss siers ir izkusis un mērcīte ir kļuvusi biezāka. Tad siera mērcītei pievieno garneles un gatavos makaronus. Kārtīgi apmaisa un izkarsē. Gatavs! Porciju var vēl pārkaisīt ar sasmalcinātiem valriekstiem un/vai dillēm.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru