Lapas

otrdiena, 2010. gada 14. septembris

Saldskābā tomātu mērce

Vajadzēs: 3 kg tomātu; 300 g sīpolu; 400 g paprikas; 400 g burkānu; 4 -6 ķiploku daiviņas; 800 g(400 g) ananāsu kompota; 150 g cukura; 60 g sāls; 5 - 6 ēdamkarotes etiķa (9%); 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes; pustējkarote maltu melno piparu

 Tomātus nomizo un  izgriež kātiņa vietas, sablenderē un  liek katlā vārīties. Sīpolus nomizo, sagriež gabalos, sasmalcina (sablenderē) un liek katlā pie tomātiem.Ķiplokus nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi un  arī pievieno biezenim. Burkānus sarīvē rupjās skaidiņās, paprikai izņem sēklas, smalki sagriež. Visu liek katlā klāt pie tomātiem un sīpoliem, pievieno sāli, uzvāra un tad sautē uz lēnas uguns  30 minūtes kamēr burkāni mīksti. 
Ananāsus sagriež  nelielos gabaliņos un pievieno biezenim. Tad pievieno cukuru un melnos piparus, visu  vāra vēl apmēram 7 - 10 minūtes. Kompota sīrupam pieber kartupeļu cieti, pielej etiķi un kārtīgi samaisa. Pielej mērcei, labi izmaisa un karsē līdz pirmajam burbulim, tikai nevāra. Karstu lej burkās un aizvāko.
No šī daudzuma sanāk ļoti daudz tomātu mērces. Nākamreiz pārrēķināšu produktu daudzumu uz 2 kg tomātu. Kartupeļu cieti var likt tikai 1 karoti vai nelikt nemaz, jo mērcei biezumu dod sablenderētie sīpoli. Receptes pamats  ņemts no calis.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru