Vajadzēs: 3 - 4 burkāni, 1 puķkāposts, 3 - 4 kartupeļi, 250 g kausētais siers, sāls, melnie pipari, u.c. garšvielas - piparmētras, baziliks, rozmarīns u.c.; zaļumi - dilles, pētersīļi
Katliņā liek vārīties ūdeni, tikmēr nomizo un sagriež ripiņās burkānus, nomazgā un sadala puķkāpostu, nomizo un sagriež kubiņos kartupeļus. Pirmos liek vārīties burkānus, pēc minūtēm 10 liek puķkāpostus, vēl pēc 5 minūtēm - kartupeļus. Pievieno zupai garšvielas - sāli, piparus un visu pārējo. Kad dārzeņi ir gatavi, tad pieber zaļumus un pievieno kausēto sieru.
Ja šo zupiņu plānojās blenderēt, tad dārzeņus var negriezt ļoti skaisti un bērt visu katliņā vienlaicīgi. Zupu blenderē pirms siera un zaļumu pievienošanas.
Puķkāposta vietā mēs citreiz liekam brokoļus, vēl zupai var likt klāt zaļos zirnīšus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru