Vajadzēs: 2 vistas filejas; kartupeļu ciete; sojas mērce; eļļa cepšanai(ideāli kukurūzas);1 sīpols; 2 ēdamkarotes medus; ķīnas saldskābā tomātu mērce; sezama sēkliņas
Vistas fileju sagriež garenos gabaliņos,pēc iespējas smalkāk. Pārlej ar sojas mērci un kārtīgi apmaisa. Atstāj ievilkties apm. 25 - 30 min. Tad gaļu pārber ar kartupeļu cieti, padaudz, tā,lai katrs gabaliņš ir apvēlies kartupeļu miltos.
Uz pannas lielā daudzumā karstas eļļas liek cepties vistas filejas gabaliņus. Apcep zeltaini brūnus no abām pusēm. Apceptos vistas gabalus liek uz papīra dvieļiem,lai notecinātu lieko eļļu.
Katliņā ielej puskrūzīti ūdens, ieliek 2 ēdamkarotes medu un karsē. Pannā eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu lidz zeltainam brūnumam (mēs neliekam). Katliņā,kur medus, liek klāt 250gr tomātu mērci,sīpolus. Tad ber iekšā vistas gabaliņus,apmaisa un sautē 5 minūtes. Pieber klāt nedaudz sezama sēklas,apmaisa un gatavs!
Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem.
Garšo ļoti labi, bet esmu taisījusi tikai ar Spilvas ķīnas saldskābo mēci. Kad pagatavošu ar pašgatavoto, tad dalīšos iespaidos.
Kukurūzas eļļa? Neesmu veikalā tādu manījusi. Vai labāka par olīveļļu vai sviestu?
AtbildētDzēst