Vajag: 500g vājpiena biezpiens; 3 olas; 100 g milti, 80 g rozīnes; 5 g vaniļas cukurs, kanēlis; 100 ml piens; 1 tējkarote cepmais pulveris, eļļa cepšanai
Lielā bļodā saspaida biezpienu, piesit olas. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, cukuru, vaniļas cukuru, nedaudz kanēli un kārtīgi ar mikseri samaisa. Tad pielej pienu un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Beigās pievieno izmērcētas rozīnes. Mīklai var pievienot arī sarīvētu citrona miziņu un/vai sarīvētu ābolu. Mīklu ievieto uz pusstundu ledusskapī.
Plācenīšu mīklu ar karoti lej uz sakarsētas pannas un cep eļļā no abām pusēm. Pasniedz ar ogām, ievārījumu; krējumu, jogurtu, utt.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru