Traukā sasver sviestus, bāzes eļļas un liek ūdens peldē, lai izkūst. Svarīgi ir to darīt uz mazas uguns un kausēt visu lēnām, lai nepārkarsētu sastāvdaļas. Kad viss izkusis, tad pievieno ēteriskās eļļas vai smaržeļļas.
Ēteriskās eļļas pievieno kādus 10 - 15 pilienus pēc savas patikas, bet vienā krēmā nevajadzētu likt vairāk, kā trīs veidu ēteriskās eļļas. Ar mikseri vai piena putotāju visu puto apmēram minūti. Tad maisījumu ieliek saldētavā vai dzesē auksta ūdens peldē kādas piecas minūtes. Tā atkārto putošanas un dzesēšanas darbības tik reizes, kamēr masa iegūst sviestaina krēma konsistenci. Es putošanu un ievietosanu saldētavā atkārtoju četras reizes. Tas jādara tādēļ, lai iegūtu krēmīgu, viendabīgu masu.
No šī daudzuma sanak kādi 200 g ķermeņa sviesta krēma. To sapilda vienā vai vairākos trauciņos. Krēms ir gatavs lietošanai pēc vienas diennakts. Krēms sanāk ļoti taukains un ir lielisks līdzeklis cīņai ar sausu ādu ziemā.
Recepte ir pieejama uzjaucpats.lv
cik ilgi var glabāt šo pagatavoto sviestu?
AtbildētDzēstEs izlietoju apmēram pusotra mēneša laikā. Ne izskats, ne struktūra nebija mainījusies. Tikai krēms nebija vairs ar tik izteiktu smaržu kā sākumā. Pieņemu ka izgarojušas ēteriskās eļļas.
AtbildētDzēst