Vajadzēs: 150g rūgtā šokolāde, 40g sviests, 50g pūdercukura, 40g kakao, 50g saldais krējums; 50 g mandeles; 1 olas dzeltenums; 40g kakao konfekšu apvārtīšanai
Šokolādi ļoti lēni izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu un krējumu, maisot pieber cukuru, kakao un nomizotas un sasmalcinātas mandeles. Visu maisot karsē apmēram 3 min. Noņem no uguns un iemaisa olas dzeltenumu. Tad ieliek ledusskapī uz stundu.
Šokolādi ļoti lēni izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu un krējumu, maisot pieber cukuru, kakao un nomizotas un sasmalcinātas mandeles. Visu maisot karsē apmēram 3 min. Noņem no uguns un iemaisa olas dzeltenumu. Tad ieliek ledusskapī uz stundu.
Pēc tam ar karoti ņem pa piciņai un ar rokām veido nelielas lodītes, kuras apvārta kakao. Lai vienmērīgi apvārtītu kakao dara tā - bļodiņā ieber nedaudz kakao, tad tajā ieliek dažas konfektes (3 -5) un apvārta tās bez roku palīdzības, tikai vienmērīgi rinķojot bļodiņu. Konfektes ieliek ledusskapī sacietēt.
Konfektes uzglabat var apmēram desmit dienas ledusskapī noslēgtā traukā.
No šī daudzuma sanāk apmeram 40 konfektes. Konfektes ir tumši brūnas, rūgtenas kā īstas trifeles, ļoti garšīgas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru