Sastāvdaļas: 35 g kokosa eļļa; 200 g ķirbja biezenis; 250 g auzu pārslas; 70 g auzu milti; 70 g brūnais cukurs; 75 g kaltētas dzērvenes; 60 g mandeles; 20 g kokosa skaidiņas; 1 tējkarote cepamais pulveris
Nomizo un sasmalcina mandeles, apgraudzē tās kopā ar auzu pārslām uz pannas. Bļodā samaisa izkausētu kokoseļļu kopā ar ķirbja biezeni, pievieno cukuru. Tad pieber atdzesētas auzu pārslas un mandeles, auzu miltus, kokosa skaidiņas, cepamo pulveri un rīpīgi izmaisa ar karoti. Pēdējos pievieno izmērcētus žāvētos augļus, šoreiz dzērvenes. Izmaisa un ar mitrām rokām (es esmu atklājusi, ka šo darbiņu labi darīt ar gumijas cimdiem, nemaz nelīp klāt) veido nelielas bumbiņas un kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Katru bumbiņu nedaudz saplacina. Cep 190 grādos 20 minūtes.
Rezultāts ir ļoti garšīgi 30 gab. auzu cepumi, kuri negaršo nemaz pēc ķirbja. Ir sajūta, ka ēd ļoti veselīgu un diētisku kārumu. Kcal skaits 100 gramos gatavu cepumu - 360 kcal.
Nomizo un sasmalcina mandeles, apgraudzē tās kopā ar auzu pārslām uz pannas. Bļodā samaisa izkausētu kokoseļļu kopā ar ķirbja biezeni, pievieno cukuru. Tad pieber atdzesētas auzu pārslas un mandeles, auzu miltus, kokosa skaidiņas, cepamo pulveri un rīpīgi izmaisa ar karoti. Pēdējos pievieno izmērcētus žāvētos augļus, šoreiz dzērvenes. Izmaisa un ar mitrām rokām (es esmu atklājusi, ka šo darbiņu labi darīt ar gumijas cimdiem, nemaz nelīp klāt) veido nelielas bumbiņas un kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Katru bumbiņu nedaudz saplacina. Cep 190 grādos 20 minūtes.
Rezultāts ir ļoti garšīgi 30 gab. auzu cepumi, kuri negaršo nemaz pēc ķirbja. Ir sajūta, ka ēd ļoti veselīgu un diētisku kārumu. Kcal skaits 100 gramos gatavu cepumu - 360 kcal.
Tiešām ļoti garšīgi un veselīgi cepumi. Manā interpretācijā manējiem garšoja. Paldies!
AtbildētDzēstLūdzu! Esmu priecīga, ka garšoja. Ko pamainījāt receptē?
AtbildētDzēst