Sastāvdaļas: 1 - 1.3 litri buljona (dārzeņu vai vistas); 1 mazs sīpols; 4 nelieli kartupeļi; apm. 300- 400 g nātres (tikai lapiņas); 2 selerijas kāti; 280 g zaļie zirnīši; nedaudz baziliks; sāls; menie pipari; smaržīgie pipari; lauru lapa; olas; bezpiedevu jogurts vai skābs krējums
Zupai var speciāli pagatavot vistas vai dārzeņu buljonu, es izmatoju dārzeņu buljona kubiņus (zinu, ka nav pats labākais veids, toties ātrākais) bez sāls un nātrija glutamāta. Vārošā buljonā liek smalki sagrieztu sīpolu, kartupeļus, selerijas kātu un lauru lapas un smaržīgos piparus.
Pavāra 10 -15 minūtes, tad katlā liek rūpīgi nomazgātas un nedaudz sagrieztas nātru lapiņas un vāra vēl 5 - 7 minūtes. Pievieno zaļos zirnīšus (saldētos vai no bundžas), sasmalcinātu baziliku, pētersīļus, sāla un piparo. Pavāra zupu vēl apmēram 5 minūtes.
Porciju pasniedz ar vārītu sakapātu olu, karoti baltā jogurta vai krējuma. Labi garšo arī auksta.
Produktu daudzums apmēram 4 porcijām. Līdzīgi var vārīt arī skābeņu zupu, kā arī pusi no nātrēm var aizvietot ar skābenēm un zupai var pievienot arī nomizotus tomātus.
Zupai var speciāli pagatavot vistas vai dārzeņu buljonu, es izmatoju dārzeņu buljona kubiņus (zinu, ka nav pats labākais veids, toties ātrākais) bez sāls un nātrija glutamāta. Vārošā buljonā liek smalki sagrieztu sīpolu, kartupeļus, selerijas kātu un lauru lapas un smaržīgos piparus.
Pavāra 10 -15 minūtes, tad katlā liek rūpīgi nomazgātas un nedaudz sagrieztas nātru lapiņas un vāra vēl 5 - 7 minūtes. Pievieno zaļos zirnīšus (saldētos vai no bundžas), sasmalcinātu baziliku, pētersīļus, sāla un piparo. Pavāra zupu vēl apmēram 5 minūtes.
Porciju pasniedz ar vārītu sakapātu olu, karoti baltā jogurta vai krējuma. Labi garšo arī auksta.
Produktu daudzums apmēram 4 porcijām. Līdzīgi var vārīt arī skābeņu zupu, kā arī pusi no nātrēm var aizvietot ar skābenēm un zupai var pievienot arī nomizotus tomātus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru