Lapas

otrdiena, 2011. gada 28. jūnijs

Rudzu miltu maizītes

Sastāvdaļas: 150 g rudzu milti; 150 g kviešu milti; 2 ēdamkarotes olīveļļa; 3 - 4 g sausais raugs (vai x 3 slapjais raugs); 260 g ūdens;  tējkarote sāls


Raugu ieber siltā ūdenī, izmaisa un noliek malā uz pāris minūtēm līdz rodās burbulīši. Lielā bļodā samaisa abus miltus un pieber sāli, pielej eļļu. Tad pamazām lej klāt miltiem ūdeni ar raugu un arī pārējo ūdeni (siltu). Lej lēnām,  maisot. Var maisīt ar mikseri ar speciālajiem uzgaļiem vai vienkārši ar koka karoti.
Kārtīgi samaisa mīklu (ar rokā nē), apklāj ar mitru dvielīti un noliem siltā vietā - es liku cepeškrāsnī uz 40 - 50 grādu siltumā uz stundu.
Apbārsta darba virsmu ar miltiem, veido bulciņas un liek uz plāts uz cepamā papīra un atļauj vēl maizītei pastāvēt stundu. No šī daudzuma es veidoju sešas bulciņas.
Pirms cepšanas maizītes augšpusīti samitrina. Cep 250 grādos 20 - 25 minūtes. Sanāk ļoti gardas maizītes!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru