Lapas

piektdiena, 2011. gada 22. jūlijs

Kartupeļu un spinātu sacepums

 Sastāvdaļas: apm. 600-700 g kartupeļi; 220 g spināti; 200 g saldais krējums (10%); 4 olas; 50 - 70 g labi kūstošs siers; nedaudz olīveļļa; sāls; pipari; malti ķiploki


 
Kartupeļus nomizo un liek vārīties apm. minūtes 6 - 8. Tad padzesē un sagriež šķēlītēs. Spinātus ļoti rūpīgi nomazgā un arī sagriež (var ne pārāk smalki, ja baby spināti, tad vispār nesmalcina). Cepamo trauku ieziež ar olīveļļu un kārto tajā kartupeļu škēlītes, tad nedaudz vairāk kā pusi spinātus, pārber  garšvielas un atkal liek kartupeļu kārtu un pa virsu pārējos spinātus. Sagaršvielo. Olas sakuļ ar saldo krējumu un pārlej pāri spinātiem un kartupeļiem.
Cepamajam traukam liek vāku un ievieto visu cepties cepeškrāsnī 190 grādos uz 30 minūtēm. Tad noņem vāku uzber sarīvētu  sieru (bet var iztikt arī bez siera) un liek cepties jau bez vāka vēl uz 10 minūtēm.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru