Sastāvdaļas: 500 g burkani; 4 selerijas kāti, 1 kg cukini; 200 g kausētais siers (man šoreiz 150 g svaigais Rimi siers un apm. 50 g maskarpone) vai saldais, vai skābais krējums; puscitrona sula; maza saujiņa svaigas piparmētras; muskatrieksts; himalaju sāls; citronpipari
Nelielā ūdens daudzumā liek vārīties nomizotus un sagrieztus burkānus, tad seleriju kātus un nomizotu un sagrieztu cukīnī. Vāra kamēr dārzeņi mīksti un var sablenderēt. Pievieno gašvielas - sāli, piparus u.c. svaigās piparmētras un citrona sulu pēc vajadzības. Pievieno svaigo sieru vai krējumu, kārtīgi izmaisa un vēlreiz uzvāra. Vispār var nelikt sieru zupai klāt, bet atsevišķi saputot saldo krējumu un pasniegt pie zupas. Ļoti laba, netrekna biezzupa ar svaigu garšu!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru