Sastāvdaļas: 150 g kvinoja; 200 g spināti; 100 - 150 g liesais siers (man - Mālpils); olīveļļa; jūrassāls; malti melnie pipari; citrons sula; baltais jogurts; sojas mērce
Pagatavo pēc instrukcijas kvinoju - ieber katliņā, aplej ar karstu ūdeni (300 ml), pasāla un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Tikmēr uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas liek cepties nomazgātus un rupji sagrieztus spinātus, pieber melnos piparus un uzspiež citrona sulu. nedaudz apcep un tad uz pannas liek arī gatavo kvinoju, labi samaisa. Porciju liek uz škīvja un pārrīvē vai nu ar cieto sieru vai gabaliņos sagrieztu tofu vai kazas sieru vai kādu citu sieru - pēc izvēles. Klāt pagatavo vienkāršu jogurta mērci - baltais jogurts, citrona sula; sojas mērce un nedaudz olīveļļa.
Principā šādā un līdzīgā veidā, variējot ar garšvielām, es gatavoju praktiski visus putraimus - griķus, bulguru, kuskusu, rīsus, grūbas....
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru