Sastāvdaļas: 80 g kanādas lēcas (svars nevārītām); apm; 75 g salāti (rukola; mangolds; spināti); 1 vārīts burkāns; bundžiņa tuncis savā sula (185 g); citrona sula; nedaudz cietais siers; škipsniņa sāls
Lēcas novāra un atdzesē. Es Kanādas lēcas apleju iepriekšējā vakarā ar ūdeni un nākošajā rītā vāru apm. 15 - 20 minūtes. Burkānu (te pat labāk ir avokado, man šoreiz nebija) sagriež gabaliņos, arī salātlapas sasmalcina un piespiež klāt citrona sulu. Tuncim nolej sulu un visas sastādaļas uzmanīgi samaisa. Liek uz šķīvjiem un porciju pārrīvē ar cieto sieru.
Es pierīvēju sieru un samaisīju, liku līdzņemamajā pusdienu trauciņā uz darbu. Pietiekoši divām ēdienreizēm.
Sveiki! Kāds var man paskaidrot, kas tās lēcas tādas ir? :)
AtbildētDzēstDūņu rūķīti - te var palasīt http://www.piegalda.lv/atklajumi/lecas-sarkanas-zalas-un-dzeltenas/ un te vēl http://www.cetrassezonas.lv/lv/apskati/derigi_zinat/article.php?id=7682.:))
AtbildētDzēst