Sastāvdaļas zirņu miltu vafelītēm: 250 g zirņu milti (samalti zirņi); 200 ml ūdens; 2 olas; 2 ēdamkarotes eļļa; apm. 50 g rīvēts cietais siers; 1 tējkarote sāls; pustējkarote cukurs; āsā paprika; dilles
Samaisa visas mīklas sastāvdaļas, paprikas pulverīti liek pēc savām garšas sajūtām. Mīklu noliek maliņā, lai sabriest minūtes 5 - 10. Tikmēr sagatavo vafeļu pannu. Uzkarsē un liek atstatus uz pannas ar mazo karotīti 3 mazas piciņas, vai arī - ja vēlās 1 lielāku. Katru pannu cep apm. pusotru minūti, kamēr viegli sabrūnē. Var ēst tāpat čipsu vietā, bet ļoti labi garšos ar kādu svaigu sieru vai krējuma mērcīti.
Zirņu miltus "Zaiga" pirku superforšajā veikaliņā Grauda spēks. Recepte un foto Grauda spēks, tik pierīvēju klāt cieto sieru. Vafeles cepu darba pasākumam, kā veselīgo našķi.
.
Attēls no www.graudaspeks.lv |
Zirņu miltus "Zaiga" pirku superforšajā veikaliņā Grauda spēks. Recepte un foto Grauda spēks, tik pierīvēju klāt cieto sieru. Vafeles cepu darba pasākumam, kā veselīgo našķi.
Vēl no pēdējām Grauda spēka pārbaudītajām vērtībām ir Ķirbju sēklu maize ar kanēli un kardamonu. Cepu mazās maizītes - ļoti gardi, ideāli jūt ziemas garšvielas.
Un protams, šīs gada nogales pilnīgs favorīts - piparkūkas no pilngraudu kviešu miltiem, man asās - kas patiesībā nemaz nav tik asas:)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru