Lapas

svētdiena, 2012. gada 12. februāris

Biezpiena kēkss ar saldo krējumu

Sastāvdaļas: 500 g kviešu milti; 3 tējkarotes cepamais pulveris; 1 tējkarote soda; 300 g cukurs; 250 ml saldais krējums (35%); 200 g biezpiens; 5 olas; 200 g rozīnes; 1 vaniļas pāksts; sviests formiņas ieziešanai; pūdercukurs keksa pārkaisīšanai


Vienā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un sodu, iemaisa klāt izmērcētas rozīnes.  Otrā traukā ar mikseri saputo saldo krējumu putukrējumā un iemaisa taja biezpienu, trešajā traukā sakuļ olas ar cukuru, pievieno vaniļu (es lietoju vaniļas pāksti, bet var izmantot vaniļas cukuru vai esenci). Tad saputoto olu masu ar karoti iemaisa putukrējumā. Tad pa daļām iemaisa miltu maisījumu.Keksa formiņu
Produktu daudzumi, kas receptē, domāti lielam keksam, uz pusotru kg. Ja cep rimi formiņā, tad vajag samazināt sastāvdaļas uz pusi. Garša keksam ir ļoti patīkama un parsteidzoši maiga. Biezpienu var nelikt, bet tā vietā pievienot vēl saldo krējumu.
ieziež ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Ielej tajā mīklu un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 175 grādos 50 min. Kad kekss atdzisis to pārkaisa ar pūdercukuru.
 

1 komentārs: