Sastāvdaļas: 160 - 200 g griķi; 100 g vājpiena biezpiens; 80 g siers (man ķimeņu); 100 g spināti, puse paprika; 1 ola; timiāns; asā paprika; sāls
Uzvāra griķus - ūdens 2x vairāk kā griķi, jūrassāls un vāra kamēr gatavi. Biezpienu samīca kopā ar olu, pievieno garšvielas - nedaudz jūrassāls, timiāns, asā paprika. Pusi no gatavajiem griķiem liek cepamajā traukā, pa virsu spinātus (man šoreizsaldēti) un sagrieztu papriku, tad biezpiena olas maisījumu un sagrieztu vai sarīvētu sieru. Pa virsu liek atlikušos griķus. Liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 - 25 minūtēm. Porciju pārkaisa ar zaļumiem, ja ir.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru