Lapas

ceturtdiena, 2012. gada 17. maijs

Rīsi ar spinātiem un indijas riekstiem

Sastāvdaļas: 250 g basmati rīsi, 200 g spināti; sauja rozīnes; sauja indijas rieksti; himalaju sāls; citronpipari; rīvēts muskatrieksts; kurkuma


      Rīsus aplej ar apm.400 - 450 ml verdošu ūdeni, pievieno sāli un liek vārīties. Pieber rozīnes un  garšvielas. Pēc apm. 10 minūtēm liek klāt spinātus. Pasautē  vē kādas 10 min, tad pieber riekstus, samaisa un izslēdz karstumu. Atļauj visam pastāvēt zem vāka vēl apmēram  5 minūtes.

2 komentāri:

  1. Izskatas loti gardi, bus japamegina!
    Man tikai nav nedz kurkuma, nedz muskatrieksts. Vai var iztikt? Vai ari garsa nebus vairs laba?

    AtbildētDzēst
  2. Garša būs laba arī bez muskatrieksta, kurkuma vairāk dod skaisto dzelteno krāsu un tādu kā austrumnieciskāku garšu. Droši liec garšvielas, kādas ir un kuras Tev patīk. Būs citādi, bet noteikti garšīgi.

    AtbildētDzēst