Lapas

piektdiena, 2014. gada 11. jūlijs

Šokolādes un kafijas biskotti

Sastāvdaļas: 350 g pilngraudu kviešu milti (var lietot parastos baltos kviešu miltus); 75 g kakao; 1 ēdamkarote šķīstošā kafija; pustējkarote cepamais pulveris; 100 g sviests; 100 g cukurs (ja garšo salds vajadzētu likt vairāk); 2 olas; 1 tējkarote vaniļa; 170 g mizotas mandeles; 120 g melnā šokolāde; šķipsniņa jūras sāls



Sajauc bļodā miltus, kakao, kafiju; cepamo pulveri, sāli. Ar mikseri saputo sviestu (mīkstu, pirms tam paturētu istabas temperatūrā) ar cukuru. Pievieno olas un vaniļu un atkal kārtīgi sakuļ. Pa daļām ar karoti piemaisa sausās sastāvdaļas klāt slapjajām.  Šokolādi un riekstus sasmalcina un iemaisa mīklā, mīkla būs tādā biezumā, ka to vislabāk varēs izdarīt ar rokām.Tālāk kā parasti - no mīklas veido divas desiņas, vislabāk to darīt jau uz cepamā papīra. Liek cepties 180 grādos 20 - 25 minūtes, tad nedaudz padzesē un ar ļoti asu nazi sagriež šķēlītēs. Atkal liek  cepeškrāsnī 7 - 10 minūtes no vienas un no otras puses. Recepte no http://fleur-de-cassie.livejournal.com/


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru