Lapas

otrdiena, 2014. gada 9. decembris

Cukīnī pasta ar indijas riekstu mērci

Sastāvdaļas 1 porcijai: 1 cukīnī; mērcei - 40 g indijas rieksti; 1 tējkarote pilngraudu sinepes; 2 ēdamkarotes citrona (vai aplesīnu) sula; saujiņa pētersīļī; 1 ķiploka daiviņa; sāls



Izmērcētus (vismaz divas stundas) indijas riekstus sablenderē ar visām pārējam mērces sastāvdaļām, ja nav sinepes, tad var iztikt, pievienojot sāli un  nedaudz balzamiko etiķi (ja nav, arī var iztikt). Lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci, pa karotei pievieno ūdeni. Cukīnī sarīvē ar mizojamo nazi, pārlej ar mērcīti un gatavs. Ja ir vēlme pēc silta ēdiena, tad var sarīvētos cukinī pasildīt uz pannas, necept, tikai sasildīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru