Sastāvdaļas: rabarbers apm. 180 g; zemenes 300g; ūdens 150 - 170g; brūnais cukurs 80 - 100 g; puscitrona sula
Uzvāra katliņā ūdeni ar cukuru, pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu rabarberu, pavāra nedaudz. Tad pievieno zemenes un atkal pavāra pāris minūtes. Atdzesētam piespiež klāt citronu un sablenderē. Salej saldējuma formiņās, vai traukā ar vāku, kuru var likt saldētavā. Saldēšanas laikā var pāris reizes apmaisīt un pirms pasniegšanas saldējumu vēlreiz sablenderē.
Uzvāra katliņā ūdeni ar cukuru, pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu rabarberu, pavāra nedaudz. Tad pievieno zemenes un atkal pavāra pāris minūtes. Atdzesētam piespiež klāt citronu un sablenderē. Salej saldējuma formiņās, vai traukā ar vāku, kuru var likt saldētavā. Saldēšanas laikā var pāris reizes apmaisīt un pirms pasniegšanas saldējumu vēlreiz sablenderē.