Sastāvdaļas: mīklai - 400 - 450 g milti ; 140 g sviests; 200 g skābais krējums; 1 tējkarote cepamais pulveris; škipsniņa sāls; pildījumam - daudz rabarberi un ogas; 300 g skābais krējums; 190 g cukurs; apm. 50 - 70 g milti; 1 ola; kanēlis
Pagatavo mīklu - mīkstu sviestu sagriež gabaliņos un sajauc kopā ar krējumu, pievieno miltus (iesākumam 400 g pēc tam vēl, ja ir vajadzība), cepamo pulveri un sāls šķipsniņu. Mīklu kārtīgi samīca ar rokām, saveļ bumbā un ievieto ledusskapī. Tikmēr pagatavo krēmu - 1 olu saputo kopā ar krējumu un cukuru. Nomizo un sagriež rabarberus. Tad mīklu izveltnē un liek ar sviestu ieziestā formiņā, iespaida tā, lai būtu arī sieniņas. Pa virsu kārto rabarberus un ogas, visu pārlej ar krēmu un var nedaudz pārbert ar kanēli. Cep 180 grādos apm. 50 - 60 min. Pilnībā atdzesē un sagriež gabaliņos.
Pagatavo mīklu - mīkstu sviestu sagriež gabaliņos un sajauc kopā ar krējumu, pievieno miltus (iesākumam 400 g pēc tam vēl, ja ir vajadzība), cepamo pulveri un sāls šķipsniņu. Mīklu kārtīgi samīca ar rokām, saveļ bumbā un ievieto ledusskapī. Tikmēr pagatavo krēmu - 1 olu saputo kopā ar krējumu un cukuru. Nomizo un sagriež rabarberus. Tad mīklu izveltnē un liek ar sviestu ieziestā formiņā, iespaida tā, lai būtu arī sieniņas. Pa virsu kārto rabarberus un ogas, visu pārlej ar krēmu un var nedaudz pārbert ar kanēli. Cep 180 grādos apm. 50 - 60 min. Pilnībā atdzesē un sagriež gabaliņos.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru