Sastāvdaļas: 150 g kvinoja; 150 g zaļie griķi; 60 g čia vai linsēklas; apm. 220 - 250 g ūdens; 40 g olīveļļa (vīnogu kauliņu, sezama, vai kāda cita); pus citrona sula; tējkarote cepamais pulveris; tējkarote sāls; garšvielas pēc izvēles - kaltēti zaļumi, tomātu pārslas
Kvinoju un griķus aplej ar ūdeni un atstāj uz nakti mērcēties, nākošajā rītā nolej ūdeni un labi noskalo. Čhia sēkliņas aplej ar ūdeni, lai piebriest. Tad liek blendera krūzē graudus, sēkliņas un visas pārējās mīklas sastāvdaļas. Visu kārtīgi sajauc apm.3 - 4 minūtes. Mīklu lej ar cepamo paīru izklātā formiņā un cep 170 grādos cepeškrāsnī stundu. Atdzesē 30 minūtes un tad ņem ārā no formiņas.
Ar sastāvdaļām var variēt - cept tikai no kvinojas vai griķiem, pievienot amarantu, prosu. Maizi ledusskapī var uzglabāt līdz vienai nedēļai.
Ar sastāvdaļām var variēt - cept tikai no kvinojas vai griķiem, pievienot amarantu, prosu. Maizi ledusskapī var uzglabāt līdz vienai nedēļai.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru