Lapas

sestdiena, 2015. gada 17. oktobris

Šokolādes kūka ar šokolādes krēmu

Sastāvdaļas: biskvītam 3 kārtām - 100 g mandeļu milti; 70 g kviešu milti; 50 nesaldināts kakao; 1 tējkarote cepamais pulveris; 1 tējkarote soda;  200 g cukurs; 50 g mīksts sviests; 2 olas; 50 g piens (vai vēl 1 ola); 20 g rums; 75 g verdošs ūdens; krēmam 250 g melnā šokolāde; 250 g maskarpone; 150 g kondesētais piens; 25 g rums; dekorēšanai: mellenes, zemenes vai citas ogas; pūdercukurs



Vienā traukā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, kakao, cukuru, sāli, cepamo pulveri un sodu. Ar mikseri citā traukā kārtīgi sajauc olas, pienu, rumu un sviestu, tad, nepārtraucot maisīšanu, pievieno vārošu ūdeni. Abu trauku saturu sajauc kopā ar mikseri. Mīklu sadala trīs vienādās daļās, katru kārtu cep atsevišķi kūku cepamajā formā ar noņemamām malām (formas apakšu izklāj ar cepamo papīru, var ieziest ar sviestu) 180 grādos cepeškrāsnī apm 25 - 30 minūtes.  Izceptās biskvīta kārtas atdzesē uz līdzenas pamatnes.  Tikmēr pagatavo krēmu - ūdens peldē šokolādi izkausē kopā ar rumu, pievieno klāt kondesēto pienu un liek dzesēties. Šokolādes masa jābūt vienādā temperatūrā ar maskarponi. Maskarponi saputo, un tajā pakāpeniski iemaisa šokolādi. Kārto kūku - uz biskvīta liek trešo daļu krēma un ogas, atkal biskvītu uttt. Virsu pārliek ar ogām un liek ledusskapī uz vairākam stundām vai nakti. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru