Lapas

pirmdiena, 2015. gada 9. novembris

Bumbieru kūka ar melno šokolādi

Sastāvdaļas:130 g sviests; 80 g mandeļu milti; 150 g milti; 3 olas; 160 cukurs; 1 tējkarote cepamais pulveris; šķipsniņa sāls; 50 g melnā šokolāde; daudz bumbieri (apm. 1 kg)



    Samaisa traukā mandeļu miltus ar parastajiem miltiem, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Nomizo bumbierus, izgriež serdes un sagriez tos nelielos gabaliņos. Olas sakuļ kamēr tās kļūst gaišas un palielinās apjomā (vismaz 6 - 8 minūtes). Pagatavo dzidrināto sviestu - liek sviestu katliņā un silda uz vidējas uguns, kamēr virspusē parādās baltas putas, tās ar karoti nosmeļ, pakarsē sviestu nedaudz, kamēr tas sabrūnē un smarža kļūst riekstaina (arī būs apm. 8 minūtes). Tad saputotajām olām pieber cukuru, un kuļ atkal kādas 5 minūtes. Turpinot maisīt pievieno apm. trešo daļu vēl silta sviesta, tad daļu miltu maisījumu, atkal sviestu un miltus. Tā samaisa mīklu, ja ar mikseri vairs nevar, tad ņem palīgā koka vai plastikāta karoti. Kūkas formas apakšu izklāj ar cepamo papīru, malas un arī papīru vēl papildus ieziež ar sviestu un izbārsta ar miltiem. Mīklu lej formā, pa virsu ber bumbierus, izlīdzina un pārber ar šokolādes skaidiņām. Cep kūku 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes. 
     Griež atdzisušu, virspusi var pārbērt ar pūdercukuru un pasniegt ar putukrējumu. Recepte no smittenkitchen.com.



2 komentāri:

  1. Bumbierus tikai pārkaisa pāri un pašai mīklai nepievieno (bildē arī kūkas iekšpusē šķiet redzami gabaliņi).
    Kāda izdevās kūka?

    AtbildētDzēst
  2. Man bumbieru bija daudz, tos uzber un viegli iespiež mīklā. Kūka laba, oriģinālajā receptē ir tikai ar miltiem, un vēl es domāju, ka garša ļoti atkarīga no bumbieru vai ābolu garšas, ko nu plānots pievienot.
    Cep. Garšoja arī citiem ēdājiem:)

    AtbildētDzēst