Lapas

pirmdiena, 2010. gada 30. augusts

Gaileņu mērce

Lai pagatavotu gaileņu mērci nepieciešams - gailenes, sviests, salds krējums, skābs krējums, kabači, garšvielas - sāls, ķiploki, pipari, dilles un/vai citi zaļumi.
Sviestā apcep gailenes. Jāatcerās, ka gailenes nevajag griezt ar nazi, bet vienkārši saplucināt ar rokām. Jo, iespejams, tieši reagējot ar metālu gailenes var kļūt rūgtas. Atsevišķā katliņā ar sāli un pipariem sasautē kabacīti, pēc tam to sablenderē un pievieno saceptajām gailenēm. Tā var veselīgi uztumēt mērcīti, neizmantojot  miltus. Pašās beigās pievieno 200 g saldo krējumu un 2 ēdamkarotes skābo krējumu.
Viss it kā vienkārši, bet tas man vairak kā atgādinajums negriezt sēnes ar nazi, un kā var panākt mērcītei labu konsistenci. Kabači dod arī apjomu, ja gaileņu nav daudz. Ideja par kabačiem mērcē nošpikota no mammas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru