Lapas

trešdiena, 2010. gada 27. oktobris

Kartupeļu un puravu krēmzupa

Sastāvdaļas:  300 g kartupeļi ;  1  puravs (160g); 2 burkāni (160 g); 110 g kausētais siers; 20 g sviests; rozmarīns;  timiāns;  Santa Maria garšviela Forest Blend;  sāls; 1/2 citrona sula; zaļumi; 10 g siers; 35 g ciabata vai baltmaize

Katliņā 800 ml ūdens  liek vārīties nomizotus sagrieztus burkānus. Puravu nomazgā un balto kātu sagriež ripiņās. To nedaudz  apcep uz pannas sviestā, ne līdz brūnumam, bet lai  ir mīkstāki. Zupai liek klāt sagrieztus kartupeļus, apceptos puravus un purava zaļo daļu. Pievieno garšvielas - rozmarīnu, timiānu,  Forest Blend, jūras sāli. Vāra, kamēr dārzeņi mīksti, tad katliņā piespiež puscitrona sulu. Noņem no uguns un zupu sablenderē. Pieliek kausēto sieru, izmaisa, pieber zaļumus un uzkarsē.

Ciabatu sagriež gabaliņos un apcep uz tās pašas pannas, kur cepās puravi. Porciju dekorē ar ciabatas grauzdiņiem un sarīvētu vai sagrieztu mazos gabaliņos cieto sieru (apm. 10 g ). 
Kaloriju skaits 100 g zupā - 46. Porcijā ar rīvēto sieru un maizi - 264 kCal.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru