1. variants
Vajadzēs: 1 tējkarote melnā tēja; 1 tējkarote zaļā tēja 1/2 tase ūdens; 1/2 piens; 1/2 tējkarote kardamons; 1/2 tējkarote muskatrieksts; pavisam nedaudz malti melnie pipari; pusīte kanēļa standziņas; 5 krustnagliņas; 1 tējkarote nomizota un sasmalcināta ingvera sakne; medus
Ūdenī ieber tēju un visas garšvielas . Lēnām uzvāra. Pievieno pienu un vēlreiz visu uzvāra. Caur sietu ielej krūzītē. Saldina tēju ar puestējkaroti medus. Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no tā, cik stipru vai baltu tēju vēlas.
2. variants
300 ml ūdens; 30 - 40 g nomizots un sasmalcinats ingvers; ēdamkarote melnā tēja (var likts arī zaļo teju vai arī abas kopā); 8 - 10 kardamona graudiņi; 7 - 9 krustnagliņas. Šo visu vāra uz lenas uguns 2 - 3 minūtes, tad pielej 200 ml piena, 1 g muskatrieksta un turpina vārīt uz lenas ūguns 3 - 5 minūtes. Tad noņem no uguns, nedaudz padzesē, izkāš cau sietiņu. Dzer karstu, saldina ar medu. Vislabak šo tēju dzert no rīta tukšā dūšā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru