Sastāvdaļas: 3- 4 burkāni ( apm. 600 g); 400 g konservēti zirnīši; 1 ēdamkarote (10 g) milti; 100 ml 10% saldais krējums; garšvielas - 1 dārzeņu buljona kubiņš ; rozmarīns; baziliks; ingvers; sāls
Burkānus nomizo, sagriež gabaliņos un liek sautēties mazā ūdens daudzumā, tā, lai tikai pārklāj burkānus. Pievieno 1 buljona kubiņu un pārējas garšvielas (garšvielas var likt pēc savas garšas un vēlmēm), var piebērt arī pustējkaroti cukura. Pielej katlā šķidrumu no zirnīšiem. Sautē līdz burkāni mīksti. Tad pievieno zirnīšus un sautē vēl apmēram vienu minūti. Pavisam nelielā ūdens daudzumā iemaisa miltus un saldo krējumu, samaisa līdz izveidojas viendabīgai masai bez kunkuļiem. Pievieno klāt sautējumam. Maisot vāra vēl kādu brīdi, kamēr sabiezē mērcīte.
Burkānus nomizo, sagriež gabaliņos un liek sautēties mazā ūdens daudzumā, tā, lai tikai pārklāj burkānus. Pievieno 1 buljona kubiņu un pārējas garšvielas (garšvielas var likt pēc savas garšas un vēlmēm), var piebērt arī pustējkaroti cukura. Pielej katlā šķidrumu no zirnīšiem. Sautē līdz burkāni mīksti. Tad pievieno zirnīšus un sautē vēl apmēram vienu minūti. Pavisam nelielā ūdens daudzumā iemaisa miltus un saldo krējumu, samaisa līdz izveidojas viendabīgai masai bez kunkuļiem. Pievieno klāt sautējumam. Maisot vāra vēl kādu brīdi, kamēr sabiezē mērcīte.
Garšīgi! Ēd kopā ar rīsiem, kartupeļiem, gaļu vai zivi.
100 g sautējuma 49 kCal.
tagad te var komentet katrs mulkjis. xoxo
AtbildētDzēstĻoti garšīgi!
AtbildētDzēst