Lapas

ceturtdiena, 2010. gada 4. novembris

Burkānu zirnīšu sautējums

Sastāvdaļas:  3- 4 burkāni ( apm. 600 g); 400 g konservēti zirnīši; 1 ēdamkarote  (10 g) milti; 100 ml 10% saldais krējums; garšvielas - 1 dārzeņu buljona kubiņš ; rozmarīns; baziliks; ingvers; sāls

Burkānus nomizo, sagriež gabaliņos un liek sautēties mazā ūdens daudzumā, tā, lai tikai pārklāj burkānus. Pievieno 1 buljona kubiņu un pārējas garšvielas (garšvielas var likt pēc savas garšas un vēlmēm), var piebērt arī pustējkaroti cukura. Pielej katlā šķidrumu no zirnīšiem. Sautē līdz burkāni mīksti. Tad pievieno zirnīšus un sautē  vēl apmēram vienu minūti.  Pavisam nelielā ūdens daudzumā  iemaisa  miltus un saldo krējumu, samaisa līdz izveidojas viendabīgai masai bez kunkuļiem. Pievieno klāt sautējumam. Maisot  vāra vēl kādu brīdi, kamēr sabiezē mērcīte. 
Garšīgi! Ēd kopā ar rīsiem, kartupeļiem, gaļu vai zivi.
100 g  sautējuma 49 kCal.

2 komentāri: