Lapas

ceturtdiena, 2010. gada 4. novembris

Lēcas ar cukīnī un tomātu mērci

Sastāvdaļas:  200 g  Kanādas lēcas; 2 cukīni vai jauni kabacīši; (660 g) 400 g tomāti savā sulā;  olīveļļa cepšanai (15g); garšvielas - malti ķiploki,  sāls, pipari; zaļumi - baziliks, petersīļi utt.; siers.

      Uzliek vārīties lēcas, pieber sāli un vāra kamer gatavas, apmeram 25 minūtes. Cukīni sagriež  kubiņos, un liek cepties sakarsētā pannā nelielā eļļas daudzumā. Maisot apcep, tad pielej pavisam nedaudz ūdeni, uzliek pannai vāku un turpina sautēt cukini minūtes 5 - 7. Pēc tam pieber garšvielas (visas, izņemot sāli), pieliek sasmalcinātu baziliku un pievieno tomātus.  Ja izmanto svaigus tomātus, tiem iepriekš jānoņem miza.  Tad pacep vēl pāris minūtes.  Pašās beigās pieber sāli, pieliek sasmalcinātus zaļumus, kārtīgi visu izmaisa  un uzkarsē.
Dārzeņus var pasniegt kopā gan ar rīsiem, gan makaroniem vai lēcām. Porciju pārkaisa ar 15 g sarīvēta cietā siera.
Kcal daudzums 100 g dārzeņu  (bez siera) - 44 kcal.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru