Lapas

trešdiena, 2011. gada 12. janvāris

Plānās pankūkas

250 g milti; 600 ml piena (vai 300 ml piens un 300 ml ūdens); 2 olas; 75 g sviests, šķipsniņa sāls.

Traukā ieber miltus, iesit olas un pievieno sāli. Pamazām lej pienu, vai pienu, kas sajaukts ar ūdeni un maisa visu ar mikseri. Beigās pievieno atdzesētu izkausētu sviestu. Samaisa. Tad pārsedz trauku ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 30 - 60 min.
Pankūkas cepot nelieto ne eļļu, ne sviestu.Uz karstas pannas ar kausiņu lej mīklu un izpludina to pa visu pannu. Kad pankūka kļūst zeltaina, to uzmanīgi apgriež uz otru pusi un cep no otras puses. No šī mīklas daudzuma sanāk 19 lielas plānas pankūkas.
Kcal daudzums 1 pankūkā - 97 kCal.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru