Lapas

otrdiena, 2011. gada 1. februāris

Kartupeļu cukini plācenīši

1 liels  cukīni;  2 burkāni; 4  kartupeļi; 2 olas; 1 ķiploka daiviņa;. 4 - 5 ēdamkarotes milti; sāls; citronpipari; baziliks; eļļa cepšanai



Cukini nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Ja ir maziņi cukinī, tad nemizo. Burkānus un kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Nolej lieko šķidrumu  un pievieno olas,  miltus un garšvielas. Miltus var likt gan parastos kviešu vai kviešu un rudzu dažādās proporcijās.  Kārtīgi visu samaisa, ar karoti liek mīkliņu uz pannas un cep zeltaini brūnus no abām pusēm.  Apceptus plācenīšus liek ugunsizturīgā traukā un ievieto cepeškrāsnī  175 grādos uz 10 - 15 minūtēm.
Pasniedz siltus ar krējumu, siera vai sēņu mērci, dārzeņu salātiem.
Cukinī kabaču sezonā var aizvietot ar kabačiem, ķirbju sezonā - ar ķirbjiem.
Receptes ideja no juliamaxi.livejournal.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru