Lapas

pirmdiena, 2011. gada 7. februāris

Rudzu miltu siera cepumi

Sastāvdaļas: 400 g siers;  200 g kviešu milti; 200 g rudzu milti; 135 g sviests; apm. 150 g ūdens; sāls; pipari

Nosver miltus un pieber garšvielas. Nav obligāti jāņem milti vienādās daļās, var variēt un izmēģināt, kā garšo labāk. Tikai ar rudzu miltiem  neesmu cepusi, bet noteikti mēģināšu. Miltiem pierīvē klāt sieru un aukstu sviestu. Pamazām lej klāt aukstu ūdeni. Var gadīties, ka ūdeni vajadzēs nedaudz mazāk vai vairāk. Samīca mīklu, mīklu var uz kādu brīdi ielikt ledusskapī. Tad izrullē un veido cepumiņus.
Cep 180 grādos 15 minūtes.


Cepumi ir laba uzkoda pie alus, bet labi ir arī pie tējas.  Cepumos sviesta nav daudz, tas nozīmē, ka arī kaloriju mazāk un garša arī nav tāda kā veikala cepumiem.  Kā veikala cepumi garšo šie siera cepumi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru