Lapas

svētdiena, 2011. gada 13. marts

Diētiskie auzu mafini ar ķirbjiem un zemesriekstiem

Sastāvdaļas: 1,5 tases pilngraudu auzu pārslas; 0,5 tase pilngraudu milti; 0,5 tase brūnais cukurs; 4 ēdamkarotes malti zemesrieksti; 2 tejkarotes cepamais pulveris; 1 tējkarote kanēlis; šķipsniņa sāls;  1,5 tases ķirjbu biezenis; 2 ēdamkarotes eļļa (vīnogu  kauliņu vai kokoseļļa); 2 olu baltumi; 50g žāvētas aprikozes

Apgrauzdē, nomizo un sasmalcina vai samaļ zemesriekstus.  Vienā bļodā sajauc mafinu sausās sastāvdaļas - miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri, cukuru, riekstus, kanēli un sāli.
Izmercē žāvētos augļus un sasmalcina, var sablenderēt. Otrā bļodā sajauc slapjās satāvaļas - ķirbju biezeni, sasmalcinātus žāvētos augļus, eļļu un viegli sakultus olu lbaltumus. Šai receptē dzeltenumus neizmanto, bet ja vēlās, tad protams drīkst likt klāt.  Tad rūpīgi, bet nekuļot, samaisa sausās un slapjās sastāvdaļas kopā.
Liek mafinu trauciņos un cep cepeškrāsnī 200 grādos 25 - 30 minūtes.  Kaloriju skaitu es neaprēķināju, bet orģinālajā receptē , kuru nedaudz pamainīju kalorijas u.arī tauki un cukuri ir sarēķināti. 
Man garšoja, pat ļoti.  Ideāli no rīta pie tējas putras vietā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru