Lapas

piektdiena, 2011. gada 18. marts

Vistas filejas plācenīši

1. variants:  2 vistas filejas, 3 ēdamk. manna, majonēze; 1 ola, ķiploki, sāls, pipari, baziliks, timiāns, dilles, eļļa cepšanai

Vistas fileju smalki sagriež vai samaļ ne parāk smalki. Samaisa ar mannā, garšvielām un majonēzi. Ieliek uz nakti ledusskapī. Nākošajā dienā (var  neturēt diennakti ledusskapī, bet kaut kadu laiku vajadzētu atļaut visam nostāvēties)  pievieno olu. Veido plācenīšus un cep sakarsētā eļļā uz pannas zeltaini brūnus no abām pusēm.



2. variants: 1 vistas fileja; 1 burkāns; 1 ola; 2 ēdamkarotes manna vai milti(jebkādi - kviešu, rudzu, miežu, kukurūzas); majonēze, garšvielas - sāls; citronpipari; baziliks; dilles; drupināti ķiploki



Smalki sakapā vai samaļ vistas fileju, klāt liek garšvielas, mannu vai miltus uz smalkās rīves sarīvētus burkānus.  Pielik olu un majonēzi, samaisa. Mīklai jābūt tik biezai, la varētu ņemt ar karoti.  Noliek sagatavoto plācenīšu masu ledusskapī  vismaz  uz  pusstundu.  Pēc tam cep sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltaini brūnus. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru