Sastāvdaļas: 3 āboli; nedaudz citrona sula; 180 g kviešu milti; 90 g pilngraugu kviešu milti; 175 g cukurs (t.sk. 50 g cukurniedru cukurs); 1.5 tējkarote cepamais pulveris; 0.5 tējkarote soda; škipsniņa sāls; 2 olas; 40 g vīnogu kauliņu eļļa; 1 tējkarote vaniļas esence; 250 g piens; mandeļu skaidiņas
Nomizotu sarīvētu ābolu apslaka ar citrona sulu, lai nesabrūnē. Samaisa olas ar cukuru, pievieno vaniļas esenci; pienu un eļļu. Cita traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri, sodu un sāli. Visu rūpīgi izmaisa un tad pievieno sarīvēto ābolu. Samaisa un liek ar sviestu ieziestos mafinu trauciņos. virspusē uzber mandeļu skaidiņas.Cep 190 grādos apm. 25 - 30 minūtes.
No šī daudzuma sanāk apm. 16 mafini. Netrekni un neitrālas garšas mafini - maz eļļas, salīdzinoši nesaldi, pilngraudu milti un daudz āboli ierindo tos veselīgo kārumu klāstā.
Nomizotu sarīvētu ābolu apslaka ar citrona sulu, lai nesabrūnē. Samaisa olas ar cukuru, pievieno vaniļas esenci; pienu un eļļu. Cita traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri, sodu un sāli. Visu rūpīgi izmaisa un tad pievieno sarīvēto ābolu. Samaisa un liek ar sviestu ieziestos mafinu trauciņos. virspusē uzber mandeļu skaidiņas.Cep 190 grādos apm. 25 - 30 minūtes.
No šī daudzuma sanāk apm. 16 mafini. Netrekni un neitrālas garšas mafini - maz eļļas, salīdzinoši nesaldi, pilngraudu milti un daudz āboli ierindo tos veselīgo kārumu klāstā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru