Sastāvdaļas: 240 pilngraudu makaroni; 1 videjs brokolis; 60 g valrieksti; 1/2 citrona sula; 1 ķipoka daiviņa; 2 - 3 ēdamkarotes olīveļļa; cietais siers; jūras sāls
Brokoli sadala pa ziediņiem un liek verdošā ūdenī un pavāra 2 - 3 minūtes. Tad nolej ūdeni un strauji atdzesē brokoļus ar aukstu ūdeni. Liek vārīties makaronus.
Sagatavo sastāvdaļas pesto mercei - nomizo ķiploka daiviņu, piespiež citrnona sulu, pievieno valriekstus un lielāko daļu no no tvaicētā brokoļa, pielej olīveļļu, pieber sāli un pierīvē apm. 20 g cieto sieru. Visu sablenderē viendabīgā masā.
Pagatavo pusdienu porciju - uz šķīvja liek gatavu pastu, tajā iemaisa pesto un pa virsu kārto veselos brokoļu ziediņus, pārrīvē ar sieru.
No šī daudzuma sanāk kādas trīs porcijas. Ja visu pesto neizlieto uzreiz (kas gan maz ticams, jo ir ļoti ļoti garšīgs), to var uzglabāt nākamajai dienai un ēst ar rīsiem, kartupeļiem u.c. dārzeņiem, ceptām olām vai gaļu (ja ēd).
Brokoli sadala pa ziediņiem un liek verdošā ūdenī un pavāra 2 - 3 minūtes. Tad nolej ūdeni un strauji atdzesē brokoļus ar aukstu ūdeni. Liek vārīties makaronus.
Sagatavo sastāvdaļas pesto mercei - nomizo ķiploka daiviņu, piespiež citrnona sulu, pievieno valriekstus un lielāko daļu no no tvaicētā brokoļa, pielej olīveļļu, pieber sāli un pierīvē apm. 20 g cieto sieru. Visu sablenderē viendabīgā masā.
Pagatavo pusdienu porciju - uz šķīvja liek gatavu pastu, tajā iemaisa pesto un pa virsu kārto veselos brokoļu ziediņus, pārrīvē ar sieru.
No šī daudzuma sanāk kādas trīs porcijas. Ja visu pesto neizlieto uzreiz (kas gan maz ticams, jo ir ļoti ļoti garšīgs), to var uzglabāt nākamajai dienai un ēst ar rīsiem, kartupeļiem u.c. dārzeņiem, ceptām olām vai gaļu (ja ēd).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru