Sastāvdaļas: 60 g sviests; 1 ola; 110 g cukurs; 20 g vaniļas cukurs; 160 g milti; 200 g baltais jogurts, krējums vai kefīrs; 2 tējkarotes cepamais pulveris; šķipsniņa sāls; 300 g raberbari; drupatām - 80 g rieksti; 30 g brūnais cukurs; 10 g sviests
Sviestu (istabas temperatūra) samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un olu. Pievieno miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris un sāls. Izmaisa, pakāpeniski pievieno jogurtu. Samaisa viendabīgā masā un pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus raberbarus. Ja raberbaru nav daudz, klāt var pielikt avenes vai kādas citas skābenas ogas. Var likt arī ābolus . Tos iemaisa ar karoti.
Sagatavo drupatas - sasmalcinātus riekstus saberž ar brūno cukuru un sviestu.
Cepamo formu ieziež ar sviestu un apbārsta ar miltiem. Ielej mīklu, izlīdzina vienmērīgi un pa virsu uzber drupatas.
Liek cepties 180 - 190 grādos 35 - 40 minūtes. Atdzesētu sagriež gabaliņos.
Mīkla daudzums paredzēts formai diametrā - 26 cm.
Sviestu (istabas temperatūra) samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un olu. Pievieno miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris un sāls. Izmaisa, pakāpeniski pievieno jogurtu. Samaisa viendabīgā masā un pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus raberbarus. Ja raberbaru nav daudz, klāt var pielikt avenes vai kādas citas skābenas ogas. Var likt arī ābolus . Tos iemaisa ar karoti.
Sagatavo drupatas - sasmalcinātus riekstus saberž ar brūno cukuru un sviestu.
Cepamo formu ieziež ar sviestu un apbārsta ar miltiem. Ielej mīklu, izlīdzina vienmērīgi un pa virsu uzber drupatas.
Liek cepties 180 - 190 grādos 35 - 40 minūtes. Atdzesētu sagriež gabaliņos.
Mīkla daudzums paredzēts formai diametrā - 26 cm.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru