Lapas

ceturtdiena, 2011. gada 9. jūnijs

Rabarberu, riekstu un auzu pārslu saldais (krambls?)

Sastāvdaļas: 3 - 4  lieli rabarberi; 30 g cukura sīrups; 45 g sviests; 50 g brūnais cukurs; 50 g rieksti; 100 g auzu pārslas

Nomizo un sagriež rabarberus apm. 1 cm lielos gabaliņos. Ber cepamajā traukā  un aplej ar cukura sīrupu, vai 3 karotēm cukura un apm. 2 ēdamk. ūdens.. Sagatavo drupatas - sasmalcina riekstus un auzu pārslas, pieber cukuru un ierīvē aukstu sviestu. Visu saberž vienādās drupatās. Pārber pāri rabarberiem un liek cepeškrāsnī 175 grādos cepties 35 - 40 minūtes vai kamēr drupatas ir kļuvušas zeltaini brūnas un rabarberi mīksti.
Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu, garšīgs gan karsts, gan auksts.
Tāpat var gatavot jebkurus augļus vai ogas un protams arī ābolus. Bet vispār - kā latviešu valodā sauc šādu saldēdienu, vai krambls (crumble)?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru