pirmdiena, 2011. gada 6. jūnijs

Plombīra saldējums

Sastāvdaļas: 300 ml piens (3.5%);  250 ml saldais krējums (35%); 35 g sausais piens; 75 g cukurs; 15 g vaniļas cukurs; 8 -10 g kartupeļu ciete


    Katliņā sajauc kopā sauso pienu ar cukuru un vaniļas cukuru.  Maisot pielej 250 ml pienu. Liek katlu uz uguns un uzkarsē, lēnām maisot pielej klāt atlikušos 50 ml piena, kas samaisīti ar cieti, uzkarsē. Tad ņem nost no  uguns, izkāš caur sietiņu krūzē, apklāj ar pārtikas plēvi un noliek malā, lai  atdziest.
   Saldo krējumu sakuļ vieglās putās un samaisa kopā ar pilnībā atdzisušo piena maisījumu.
   Ja ir saldējuma pagatavošanas ierīce, tad tālāk ir vienkārši. Man nav - tādēļ saldējumu lieku saldētavā un ik pēc 15 - 20 min ņemu ārā un apmaisu ar mikseri. Pēc kādām sešām reizēm saleju porciju trauciņos un ievietoju saldētavā uz vairākām stundām, lai sasalst.
   No šī produktu daudzuma sanak 4 porcijas mājas saldējuma, kas pagatavots no īsta piena un saldā krējuma, bet jāņem vērā, ka liesi un diētiski nebūs. Pieaugušie teica, ka garšo kā plombīrs senajos laikos. Jaunajai paaudzei liekās, ka nav veikala saldējuma garšas.
   Orģinālajā receptē izmantota kukurūzas ciete, man tādas nebija, lietoju kartupeļu cieti. Autore komentē, ka kukurūzas ciete ir kvalitatīvāka kā kartupeļu ciete. Un kartupeļu ciete vajadzīga mazāk kā 10 g.
Recepte no chadeyka.livejournal.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...