Sastāvdaļas: 80 g auzu milti; 110 g kviešu milti; 115 g siers; 100 g sviests; 40 - 50 g piens; 2 tējkarotes sinepju pulveris; pipari; sāls pēc vajadzības
Samaisa auzu miltus (vai sasmalcinātas auzu pārslas) ar kviešu miltiem, sinepju pulveri, pipariem (var lietot jebkādus - es parasti lieku citronpiparus) un sāli (ja sķiet, ka siers nedos pietiekošu sāļumu). Pievieno uz smalkās rīves sarīvētu sieru un ierīvē vai iekapā sviestu. Visu saberž. Tad pievieno pienu, tik daudz, lai varētu samīcīt mīklu.
Mīklu ievieto uz pussundu ledusskapī. Tad izrullē 0,5 cm biezumā un sagriež cepumus pēc formas kādu vēlās, piemēram kvadrātiņus vai loksnītes. Vai taisīt aplīšus, vai arī izmanto cepumu cepamās formiņas. Tad cepumus izvieto uz cepamā papīra un cep 210 grādos 12 - 15 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini.brūni.
Šis ir mans kārtējais mēginājums padarīt siera cepumus veselīgākus - un laikam izdevās, jo tika atzīti par visgaršīgākajiem.
Receptes ideja no edimdoma.ru
Samaisa auzu miltus (vai sasmalcinātas auzu pārslas) ar kviešu miltiem, sinepju pulveri, pipariem (var lietot jebkādus - es parasti lieku citronpiparus) un sāli (ja sķiet, ka siers nedos pietiekošu sāļumu). Pievieno uz smalkās rīves sarīvētu sieru un ierīvē vai iekapā sviestu. Visu saberž. Tad pievieno pienu, tik daudz, lai varētu samīcīt mīklu.
Mīklu ievieto uz pussundu ledusskapī. Tad izrullē 0,5 cm biezumā un sagriež cepumus pēc formas kādu vēlās, piemēram kvadrātiņus vai loksnītes. Vai taisīt aplīšus, vai arī izmanto cepumu cepamās formiņas. Tad cepumus izvieto uz cepamā papīra un cep 210 grādos 12 - 15 minūtes, kamēr cepumi kļūst zeltaini.brūni.
Šis ir mans kārtējais mēginājums padarīt siera cepumus veselīgākus - un laikam izdevās, jo tika atzīti par visgaršīgākajiem.
Receptes ideja no edimdoma.ru
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru