Lapas

svētdiena, 2011. gada 7. augusts

Persiku sorbets

Vakar bija darbīga diena virtuvē - gatavojām  tomātu mērci , jo tagad ir ļoooti labi tomāti. Sabēru saldētavā mellenes. Pusdienās Evai bija vista ar gailenēm (recepte būs vēlak) un man cepti puķkāposti ar čillī un olu. Vēl sataisījām siera salātus un arī saldo - persiku sorbetu. 

Sastāvdaļas: 800 g persiki; (bez kaulņiem un nomizoti  apm 700 g);  180  g ūdens; 100 - 120 g brūnais cukurs; 1/2 - 1 citrona sula

Uzvāra ūdeni un izkausē tajā cukuru, pieliek nomizotus un sagrieztus persikus. Nedaudz pavāra, tad izslēdz uguni un noliek malā, lai atdziest.  Atdzisušam piespiež citrona sulu un sablenderē, ja škiet, ka cukura ir par maz tad var pielikt klāt medu vai cukura sīrupu, skābumu paregulē ar citronu. 
Pārliek trauciņos un liek saldētavā, ik pēc stundas apmaisa.
Ja grib pasniegt ne tikai ļoti garšīgi, bet arī skaisti, tad  sorbetu izņem no saldētavas apm. min 15 - 20 pirms pasniegšanas un tad sablenderē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru