Lapas

otrdiena, 2011. gada 9. augusts

Vista ar gailenēm

Sastāvdaļas: 1 liela vistas fileja; 300 g gailenes; 200 ml saldais krējums; 1 ēdamkarote kausētais sies; olīveļļa cepšanai; jūras sāls; malti ķiploki; malti melnie pipari; zaļumi


Ļoti rūpīgi notīra gailenes un nomazgā, ja nepieciešams. Sagriež gabaliņos un liek cepties sakarsētā pannā olīveļļā. Gailenes sākumā izdala ļoti daudz ūdens, gatavas būs tad, kad viss liekais škidrums izvārās.
Klāt uz pannas liek gabaliņos sagrieztu fileju, sasāla, sapiparo, pievieno ķiplokus (var likt svaigu ķiploku, bet mums labāk patīk sadrupinātie - tie nav ar tik intensīvu garšu).  Cep, kamēr fileja gatava, tad pielej saldo krējumu un iebiezina mērci ar karoti kausētā siera. Uzvāra. Beigās pievieno zaļumus.
Pasniedz ar rīsiem vai makaroniem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru