Lapas

ceturtdiena, 2011. gada 22. septembris

Puķkāpostu biezenis ar kokosriekstu pienu

Sastāvdaļas: 1 vidējs puķkāposts; 2 - 3 sīpoli; 3 ķiploka daiviņas; svaigs ingvers; apm. 400 ml piens (man bija 200 ml piens un 200 ml ūdens:) 100 g kokosrieksu piens; 2 ēdamkarotes olīveļļa; 1 tējkarote kanēlis;  1 tējkarote kurkuma; 1/2 tējkarote kumīns; jūrassāls vai cita dabīga sāls



Olīveļļā maisot apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus, pievieno sasmalcinātu (vai izspiestu ar ķiploku spiedi) ķiploku, sagrieztu ingveru (daudzums - apm. īkšķa garumā).  Puķkāpostu sadala rozītēs un arī liek katliņā, pievieno garšvielas - kanēli, kurkumu, sāli un kumīnu. Tad lej klāt pienu un kokospienu ,  liek katliņam vāku un sautē līdz dārzeņi mīksti. Pienam nav jānosedz kāposti, ja piens būs daudz, tad pusdienās būs zupa nevis biezenis.  Bet tas arī nav slikti.
Kad kāposti pavārījušies, visu sablenderē. Porciju pasniedz pārbērtu ar riekstiem - ciedru, indijas, lazdu.... jebkādiem, vai arī sēkliņām. Biezeni var ēst ar zivi vai gaļu, bet garšīgs ir arī tāpat.
Recepte no bodyrock.tv. Vispār iesaku šo lapu un ne jau recepšu, bet galvenokārt sporta un motivācijas dēļ.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru